Vinkkejä matkailuun Oulussa – osa 1

  • tehnyt

Oulu on Suomen luoteisrannikolla, Itämeren pohjoisimmassa osassa sijaitseva Perämeren rannalla, ja se on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulu on Suomen teknologiapääkaupunki, jossa kaupunki toimii kotina monille teknologiayrityksille ja suomalaisille innovaattoreille.

Oulussa järjestetään joka vuosi suosittu Tervahiihto kilpailu ja tapahtuma viettää 2.3.2019 sen 130 -vuotisjuhlavuotta, joten tapahtuma tulee olemaan huikea! Mikäli olet suunnistamassa Ouluun osallistumaan Tervahiihtoon joko kilpailijana tai katsojana, tai muuten vain päätät vierailla tässä kauniissa suomalaisessa kaupungissa talviaikaan, halusimme jakaa hieman enemmän tietoa Oulusta ja mitä voit kokea ja tehdä talvilomallasi siellä. Tiesitkö esimerkiksi, että Oulu on ilmakitaransoiton MM kisojen kotikaupunki? Vaikka kilpailu järjestetäänkin kesäaikaan, voit silti päästä kokeilemaan oman ilmakitarasoolon esittämistä jos vierailet Oulussa talviaikaan. Tässä muita vinkkejä, joita kannattaa tehdä Oulussa:

Käy tietokeskus Tietomaassa

Oulussa sijaitsee suuri tiedemuseo Tietomaa, jossa keskitytään käytännön vuorovaikutteisiin näyttelyihin. Siellä voi oppia kaikkea merentutkimuksesta revontuliin hauskalla ja interaktiivisella tavalla. Kun saavut, saat rannekkeen, jonka avulla voi seurata saamiaan pisteitä museon erilaisissa testeissä, nähdäkseen kuinka hyvin pärjää muuhun maailmaan verrattuna. Museokierroksen kohokohta on sen musiikkialue, jossa luonnollisesti pääsee esittämään oman ilmakitarasoolosi. Tämän lisäksi voit tallentaa videoita esityksestäsi ja sitten jakaa se maailmalle sosiaalisen median kautta. Jos olet kiinnostunut tieteestä, interaktiivisista näyttelyistä ja vastaavista, niin tämä on erittäin kannattava pysäkki. Ja jos sinulla on lapsia, he varmasti rakastavat tätä, sillä useimmat näyttelyt ovat hyvin perheystävällisiä.

Suuntaa biitsille

Saatat pitää minua hulluna kun ehdotan rannalle menemistä Suomen talvessa, mutta jäinen ja luminen rannikko voi olla taianomaisen kaunis näky, ja Oulusta löytyy jopa 15 rantaa joissa rohkeimmat voivat pulahtaa avantoon talvisin ja tehdä perinteisempiä ranta-aktiviteetteja kesäisin.

Yksi suosituimmista rannoista Itämerellä on Nallikari, jolla on upea kultainen hiekka sekä runsaasti toimintaa ja ruokailumahdollisuuksia kaikille. Nallikarissa ja sen läheisyydessä on jopa retkeily- ja majoitusvaihtoehtoja, jos haluat päästä eroon kaupungin vilskeestä.

Tarkkaile lintuja Liminganlahden luontokeskuksessa

Liminganlahden luontokeskus, josta näkyy Selkämeren kansallispuisto, on loistava paikka sekä lintujen tarkkailemiseen että eri lajeihin tutustumiseen.  Avoinna ympäri vuoden ja vapaa pääsy, keskus sijaitsee 35 km etelään Oulusta, ja sinne pääsee joko julkisilla busseilla tai autolla.

Vaikket olisikaan ahkera lintuharrastaja, voit silti nauttia vierailusta luontokeskuksessa ja tutustua eri lintujen ruokinta- ja tarkkailuasemiin. Sinun ei tarvitse edes tuoda omia kiikareita, sillä keskuksessa on sekä teleskoopit että kiikarit, joita voit lainata ja näkymät Selkälahdelle ovat erinomaiset. Se on myös paras paikka tarkkailla kurkien muuttolentoon syksyisin.

Käy torilla

Oulun meren rannalla löydät, jos vierailet oikeaan aikaan vuodesta, Oulun markkinat, joka on täynnä ruokakojuja ja myyjiä, jotka tarjoavat kaikenlaisia paikallisia tuotteita. Vaikka torilla ei olisikaan markkinoita, jos vierailet talvella, sinun kannattaa tulla tänne katsomaan kuuluisaa toripoliisipatsasta, joka seisoo vartioimassa toria, satoi tai paistoi, kunnianosoituksena toripoliiseille, jotka aikoinaan partioi markkinoita. Torin ympäriltä löytyy myös upeita vanhoja puurakennuksia ja vanha kauppahalli itsessään on myös hyvin kuvauksellinen.

Syö maukkaita ruokia taiteellisella saarella

Oulun Sokeri Jussi -ravintolassa voit kokea hämmästyttävän aterian. Ravintola on sijoitettu Pikisaaren vanhaan puutaloon, mutta saarelle pääsee kahdessa minuutissa Oulun keskustasta autolla ja noin kymmenessä minuutissa kävellen sillan kautta, saari löytyy joen suistoalueella eikä kaukana merellä.

Tämä saattaa hyvinkin päätyä parhaimpien nauttimiesi aterioiden listallesi. Voit nauttia esimerkiksi maukasta ja täydellisesti valmistettua poroa tai karitsaa. Suositeltavia ovat myös hirvilihapullat, jotka ovat saaneet suuren suosion vierailijoiden keskuudessa. Tämä on myös hyvä paikka kokeilla paikallisista marjoista tehtyjä viinejä, kuten mustikka-, hilla- ja puolukkaviinejä.