Vinkkejä matkailuun Oulussa – osa 2

  • tehnyt

Oulu on yksi Suomen kauneimmista kaupungeista ja se onkin suosittu matkakohde niin ulkomaisten kuin kotimaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Oulussa järjestetään vuosittain mielenkiintoisia tapahtumia, kuten Tervahiihto talvisin ja ilmakitaransoiton MM kisat kesäisin, mutta Oulussa on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Käy puistossa ja linnan raunioilla

On huomattavaa, kuinka paljon Oulusta koostuu saarista. Yksi helppopääsyinen saari on kaupungin keskustassa sijaitseva Linnansaari, joka on vierailun arvoinen, sillä se on kaunis puisto, jossa on mukava kävellä mutta myös siksi, että siellä voit nähdä Oulun linnan jäänteet. Tosiasiassa todellista linnaa ei ole paljoakaan, sillä sen jälkeen kun sekä venäläiset että salamanisku olivat tuhonneet sen, siitä luovuttiin puolustuspaikkana. Se toimii kuitenkin Oulun Observatorion toimipaikkana, joka rakennettiin ruutihuoneen raunioihin vuonna 1875 ja on toiminut kesäisin auki olevana kahvilana vuodesta 1912 lähtien.

Suuntaa ulos kaupungista ja käy Koitelinkoskella

Jos haluat kokea enemmän kauniita maisemia, kannattaa kokeilla Koitelin aluetta ja erityisesti käydä Koitelinkoskella. Vain 24 kilometrin päässä Oulusta, tämä koski on erittäin kaunis ja upea paikka kalastukseen, patikointiin ja melontaan. Koe myös riippusiltojen ylitse käveleminen näissä huikeissa maisemissa! Mikäli matkustat talvisaikaan, on omattavat rautaiset hermot, mikäli näitä aktiviteettejä haluaa harrastaa talvipakkasilla. Kesäisin tämä on myös suosittua mökkeilyaluetta.

Milloin vierailla Oulussa

Ympärivuotinen keskilämpötila Oulussa on noin 3 ° C ja Suomen pohjoisimpana suurena kaupunkina Oulu ei ole aivan trooppinen kohde. Vaikka kukaan ei varmaan tulekaan Suomeen palmujen perässä. Tämä on paikka, sinulle mikäli nautit ulkoilusta ja kauniista luonnonmaisemista.

Kevät ja syksy ovat todennäköisesti paras aika käydä, kun päivät ovat pidempiä ja lämpimämpiä, nähtävyydet ovat auki ja voit todella viettää aikaa ulkona tutkimassa paikkoja ilman että jäädyt. Jos vierailet talvella, valmistaudu arktisiin sääolosuhteisiin, ja voit halutessasi käyttää Oulua pysähdyskohteena matkalla esimerkiksi Iso-Syötteelle, jossa voit kokea arktisen suomen parhaiten.

Missä yöpyä Oulussa

Keskeisellä paikalla sijaitseva Scandic Oulu on keskitason liiketoimintasuuntautunut hotelli, jossa löytyy mukavia kulmahuoneita, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja joelle. Jos jostain syystä se ei ole sopiva sinulle, voimme suositella seuraavia työkaluja matkasi varaamiseen ja parhaan majoitustarjouksen löytämiseen riippumatta siitä, mikä budjettisi on:

Nykyinen suosikki tapani löytää parhaat majoitusmahdollisuudet on HotelsCombinedin kautta. Sen avulla voit etsiä yli 100 varauskohteesta kerralla, booking.com, Agoda ja TravelPony mukaan lukien ja lähes aina saada parhaan hinnan. Kokeile niin näet!

Vaihtoehtoisesti, jos haluat asunnon tai enemmän isännöityä oleskelua, suosittelen AirBnB: tä. Olen kokeillut kaikkia muita vastaavia sivustoja, mutta AirBnB: llä on parhaiten vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Lisäksi, jos et ole koskaan käyttänyt sitä ennen, saat ensimmäisellä varauksella alennuksen!

Kuinka päästä Ouluun

Helpoin tapa päästä Ouluun on lentäen, Helsingistä lentää noin kaksikymmentä lentoa päivässä
Ouluun. Lentokentältä on bussiyhteys kaupungin keskustaan mutta lentokentältä löytyy myös tuttuun tapaan erilaisia autonvuokrauspalveluita ja takseja.

Jos et halua lentää, voit valita noin kuuden tunnin suoran pikajunan Helsingistä, mutta niin sanottu nukkujan junavaihtoehto, joka kestää noin yhdeksän tuntia, on myös saatavilla. Junaliput ovat halvempia, jos ne varataan etukäteen. Halvimmillaan hinnat ovat kaksi kuukautta ennen matkaa. Junaliput ovat saatavilla VR:n kautta.

Bussit kulkevat myös Helsingistä Ouluun, sekä muista maan kaupungeista, ja matka kestää 9 – 15 tuntia ja hinta on noin 75 euroa lipulta. Linja-autolippuja Suomessa voi varata Matkahuollon verkkosivuilta. Toinen bussivaihtoehto, joka kannattaa tarkistaa on Onnibus, joka myös tekee pitkänmatkan kuljetuksia mutta yleensä paljon halvemmalla kuin Matkahuollon bussit. Helsingistä Ouluun Onnibussilla maksoi 28,70 euroa, kun viimeksi tarkistin. Hinnat saattavat kuitenkin vaihdella matkustusajankohdan ja suosion mukaan. Onnibus operoi koko maassa.