Taitoluistelun historia |


Taitoluistelu, tunnetaan myös nimellä kaunoluistelu, on laji, jota Suomessa harrastetaan paljon. Se on melko helppo aloittaa, Suomessa on paljon mahdollisuuksia ja siinä kehittymisen tuntee itse nopeastikin. Se on myös hyvin suosittu laji muualla maailmassa. Taitoluistelua harrastetaan jäällä ja siinä on monia erilaisia alalajeja, sillä sitä voi harrastaa ja siinä voi kilpailla esimerkiksi yksin tai pareissa. Taitoluistelu onkin monella alalajillaan olympialaji. Ensimmäisen kerran taitoluistelua nähtiin olympialaisissa jo vuonna 1908. Yllättävää tai ei, mutta taitoluistelu oli historian ensimmäinen talvilaji olympialaisissa. Taitoluistelu on […]

Lue lisää

Big Mountain -hiihtäminen |


Post Image

Big Mountain -hiihtäminen on yksi extreme-urheilun laji, ja sille on hieman vaikea löytää täysin sopivaa suomennosta. Voidaan puhua esimerkiksi maastohiihdosta, joka saa äärimmäisiä muotoja, tai eräänlaisesta vapaahiihdosta tai freeride- sekä freestyle-hiihdosta. Tässä nimenomaisessa lajissa on tyypillistä, että siihen kuuluu jyrkät maastovaihtelut, hiihtämistä tai laskemista puuterilumessa tai yleensäkin koskemattomassa lumessa, ja tasapainon säilyttämistä hurjissakin nopeuksissa. Olennaista on se, että maasto on luonnontilassa eikä sitä ole huoliteltu, eikä tässä hiihtolajissa ole mitään tarkkoja sääntöjä. Yleensä halutaan tehdä jotain näyttävää, vaikkapa huikeita hyppyjä […]

Lue lisää

Maailman vanhin talviurheilulaji eli hiihto |


Post Image

Meille suomalaisille talviurheilu on kaikkein perinteisintä urheilua ja talviurheilulajeja on harrastettu ikuisuudet. Niitä on harrastettu erilaisissa muodoissa jo vuosituhannet aina tähän päivään asti. Suomessa talviurheilu onkin ollut todella isossa roolissa, sillä usein meidän pisin vuodenaikamme on talvi, jolloin tekemistä ja lajeja riittääkin jokaiseen makuun. Näitä lajeja on harrastettu vuosista toiseen, tietenkin hieman muokkaillen niitä nykyaikaisempaan muotoon. Talviurheilulajit ovat tärkeä osa kulttuuriamme ja yhtenäisyyttämme, sillä urheilu tuo suomalaisia yhteen. Esimerkiksi jääkiekko kilpailuja mennään seuraamaan yhdessä joukolla lähibaariin, jonne kokoontuu koko naapurusto […]

Lue lisää

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää luistelusta |


Post Image

Olipa sitten talvi tai kesä, luistelu voi olla suuri ympärivuotinen harrastus, joka pitää sinut aktiivisena ja hyvässä kunnossa. Luistelu on hauskaa ja positiivista liikuntaa. Jos jalkojen nivelet puhkeavat joka kerta, kun nouset sängystäsi aamulla, luistelu voisi tarjota todellisen ratkaisun.

Lue lisää

Neljä upeinta kohdetta lumilautailijoille Suomessa |


Post Image

Lumilautailu on paras tapa nauttia talviajasta. Ollessasi lumen ympyröimänä, tunnet itsesi täysin vapaaksi luonnostaan kauniissa valkoisessa maisemassa ja voit olla samaan aikaan aktiivinen, mikä tekee siitä talven kauneimmaksi vuodeksi.

Lue lisää

Perheystävälliset hiihtokeskukset Euroopassa |


Post Image

Perheen pienimpien kanssa matkustaminen saattaa välillä olla haastavaa, mutta onnistunut matka on kaiken sen arvoista. Etukäteen suunnittelu on tärkeää, sillä se helpottaa lomalla oloa ja hiihto- tai laskettelumatkaa varatessa kannattaa tehdä taustatyötä kiinnostavista kohteista.

Lue lisää

Viisi vinkkiä murtomaahiihtoon aloittelijalle |


Post Image

Murtomaahiihtoon voi olla vaikea päästä kiinni, jos et tiedä mistä aloittaa. Saatat ajatella: Mitä välineitä tarvitsen? Mitä minun täytyy tietää ennen kuin olen valmis ladulle?

Lue lisää

Vapauttava retkiluistelu on kokeilun arvoinen talvilaji |


Post Image

Vaikka suomalaiset yleensä ovat hanakoita narisemaan talvikeleistä, kylmistä ilmoista, lumesta ja jäästä saa myös irti paljon iloa. Sehän on vain asennekysymys. Yksi talven hauskimmista ja ehdottomasti parhaista ulkoilulajeista on retkiluistelu. Melkein kaikki osaavat luistella, onhan luistelu kuulunut jo koulun liikuntatuntien ohjelmistoon. Retkiluistelun voi helposti aloittaa vaikkei osaisikaan kolmoissalkovia tai piruetteja, riittää kun on hyvä perusluistelutaito ja kelpo kunto.

Lue lisää

Kuinka tulla paremmaksi laskettelijaksi -10 tapaa parantaa hiihtoa – osa 2 |


Post Image

Talvi on tulossa ja sen mukana lumi ja laskettelurinteet. Pian on aika kaivaa sukset ja monot esille ja suunnata luuri lumetetulle rinteelle tai luonnon puuterilumen peittämille alpeille. Odotatko innolla kuulevasi tuulenhuminan taas korvissasi ja pirtsakan pakkasen poskissasi, mutta haluaisit tänä talvena kehittyä entistä paremmaksi laskettelijaksi? Tässä tapauksessa tämä artikkelisarja on juuri sinulle, sillä esittelemme huippulaskettelunopettajien vinkkejä kuinka edetä ja parantua laskettelijana.

Lue lisää

Kuinka tulla paremmaksi laskettelijaksi: 10 tapaa parantaa hiihtoa – osa 1 |


Post Image

Kuka ei haluaisi olla parempi hiihtäjä? Ajattelimme, että pyydämme kokeneita ja asiantuntevia hiihtokouluttajia, kertomaan meille parhaat tavat, joilla kuka tahansa voisi parantaa laskettelu tai hiihtotaitojaan tänä talvena. Tähän listaan olemme koonneet kymmenen parasta vinkkiä, miten sinäkin voit nousta seuraavalle tasolle.

Lue lisää