Neljä upeinta kohdetta lumilautailijoille Suomessa

  • tehnyt

Lumilautailu on paras tapa nauttia talviajasta. Ollessasi lumen ympyröimänä, tunnet itsesi täysin vapaaksi luonnostaan kauniissa valkoisessa maisemassa ja voit olla samaan aikaan aktiivinen, mikä tekee siitä talven kauneimmaksi vuodeksi.

Suomessa on noin 75 hiihtokeskusta. Se on melko suuri määrä maalla, jolla ei ole vuoristoa. Vuorien sijasta on paljon kukkuloita, jotka on lumen peitossa noin 200 päivää vuodessa. Tähän artikkeliin olemme valinneet kymmenen hiihtokeskusta sinua varten. Paikkakunnasta riippuen talvi alkaa Suomessa marraskuussa ja voi kestää jopa viisi kuukautta, ja lämpötilat vaihtelevat nollasta miinus 35:een. Suomalaiset hiihtokeskukset saavat käytännössä lumen koko kauden ajan, joka ensimmäisissä lomakohteissa alkaa jo lokakuussa ja päättyy viimeistään toukokuussa. Voimme kiittää pohjoista sijaintiamme ja tehokkaita lumijärjestelmiä. Löydät rinteitä, jotka sopivat jokaiselle taitotasolle suomalaisissa hiihtokeskuksissa. Pienet lapset ja ehdottomasti aloittelijat voivat nauttia lumilautailusta lempeillä perherinteillä. Suurin osa rinteistä on melko helppoja, leveitä, eikä kovin pitkiä. Mutta on olemassa myös joitakin maailmanluokan kilpailurinteitä, jotka ovat riittävän haastavia asiantuntijoille, sekä runsaasti puistoja ja reilejä lumilautailijoille.

PYHÄN LASKETTELUKESKUS

Idyllinen Pyhä on vain lyhyen ajomatkan päässä Rovaniemen lentokentältä. Pyhällä erämaa on todella lähelläsi ja kaikkialle pääsee helposti kävellen. Jos et ole koskaan kokenut laskettelua aikaisemmin, Pyhän rinteet ja off-pisteiden reitit täyttävät sekä aloittelijoiden että kokeneempien seikkailijoiden tarpeet. Uusi ja parannettu Pyhän hiihtokeskus palvelee hiihtäjiä paremmin kuin koskaan ennen: 9 hissiä, 14 rinnettä ja puhdas luonnonympäristö luovat ainutlaatuisen kokemuksen. Kansallispuiston perusvyöhyke muodostuu Suomen eteläisimmästä kaatumisketjusta. Pyhä-Luoston kansallispuisto sijaitsee vain puolella Pyhän ja Luoston matkailukeskuksia, jotka yhdistävät nämä kaksi keskusta vaellus- ja hiihtolatuille. Pyhä-Luoston kansallispuisto on loistava kohde päiväretkille ja lyhyille vaelluksille ympäri vuoden. Vierailukeskus Naava on hyvä paikka aloittaa vierailu Pyhä-Luoston kansallispuistoon.

SAARISELÄN LASKETTELUKESKUS

Saariselkä sijaitsee kaukana pohjoisessa, mutta vain lyhyen matkan Helsingistä. Lähellä on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja ja muita mukavuuksia, mutta erämaan rauha on vain muutaman askeleen päässä. Ensinnäkin kävijät tulevat Saariselälle nauttimaan ulkoilusta upeiden tuntureiden takana. Talvella on noin 200 km hyvin hoidettuja maastohiihtolatuja. Laskettelijoille on yhteensä 15 rinteitä, jotka ulottuvat kahteen tunturiin, sekä laaja valikoima muita talviaktiviteetteja.

Kesällä Urho Kekkosen kansallispuiston hyvin merkityt reitit kutsuvat kävijöitä vaeltamaan muutaman tunnin tai jopa muutaman viikon ajaksi. Saariselkä on erityisen suosittu retkeilypaikka helposti kulkevan maaston, koskemattoman luonnollisen ympäristön ja tiheän erämaahuoneistojen ja -hyttien ansiosta, joika voidaan vuokrata päiväksi tai yöksi.

VUOKATIN LASKETTELUKESKUS

Vuokatti on ainutlaatuisen maantieteellisen sijaintinsa ansiosta Kainuun seudulla yksi Suomen suosituimmista lomakohteista ympäri vuoden. Kuuluisen suomalaisen järvialueen ja Lapin risteyksessä sijaitseva Vuokatti ja sitä ympäröivä alue tarjoavat sekoitus autenttisen suomalaisen kokemuksen kohokohtia yhdessä paketissa. Talvella voi helposti tehdä kaikki suomalaiset lumilajit (eli moottorikelkka, poro ja husky safarit) Vuokatin alueella.Ainutlaatuisten tilojensa, kuten hiihto- ja lumilautatunnelin, ansiosta Vuokatti voi tarjota ympäri vuoden talviaktiviteetteja sekä ammattitason talviurheilukoulutukseen että vapaa-ajan matkailijoille. Vuokatilla on pitkä kokemus eri kansallisista ja kansainvälisistä urheiluryhmistä isännöimällä leirintäalueelle ja Vuokatti Sportilla on virallinen olympiakoulutuskeskus.

LEVIN LASKETTELUKESKUS

Levi on Suomen suurin hiihto- ja virkistyskeskus. Se sijaitsee 170 km pohjoiseen napapiiristä ja Rovaniemen kaupungista. Lomakeskuksessa on paljon erilaisia ​​rinteitä ja hiihtohissiä. Levi tarjoaa alamäkiharrastajille kaikkea lasten juoksua mustille rinteille ja lumipuistoja – jopa maastohiihtolatuja on vaikuttava 230 km. Kausi alkaa lokakuun lopussa ja kestää toukokuun alussa. Levi Destination tarjoaa laajan valikoiman hotelleja, mökkejä ja huoneistoja 1-5 tähteä. Olitpa etsimässä alppityylistä huoneistoa kylän keskellä, luontoa ympäröivä hirsimökki tai lasikylmä syksyllä löydät varmasti sopivan vaihtoehdon. Levi on Suomen ainoa hiihtokeskus, jossa on alppimaailman cup-rinteitä.

LEVIN LASKETTELUKESKUS