15 hullunhauskaa talviurheilulajia joita kannattaa kokeilla tänä talvena – osa 2

  • tehnyt

Oletko kyllästynyt hiihtämiseen, laskettelemiseen, lumilautailuun, luistelemiseen ja muihin perinteisiin talviurheilulajeihin? Haluaisitko kokeilla jotain uutta, hullunkurista ja hauskaa talviaktiviteettia? Mikäli vastasit kyllä, olet tullut oikeaan osoitteeseen, sillä tässä artikkelisarjassa esittelemme 15 hullunhauskaa ja jännittävää talviurheilulajia jota moni ei vielä ole kokeillut. Jos et vielä ole lukenut ensimmäistä osaa, käy katsomassa myös siellä esittelyssä olevat lajit. Tässä lisää ihmeellisiä talviaktiviteetteja sinun iloksesi:

Jääpurjehdus

Et tule löytämään uimapukuihin pukeutuneita neitoja ottamassa aurinkoa purjeveneen kannella tässä lajissa. Jääpurjehdus on erittäin suosittua Alankomaissa ja Suomenlahdella ja laji on risteytys purjelautailun ja perinteisen purjehduksen välillä. Merimiehet käyttävät tekniikoita, jotka ovat samankaltaisia kuin purjehduksessa käytettävät tekniikat, mutta veneen pohjalla olevat terät toimivat kuten luistinterät tarttumalla jäiselle pinnalle.

Snow Scooting

Rakastatko lumilautailua? Nautitko kenties myös maastopyöräilystä? Nyt voit tehdä molempia samaan aikaan! Lumiskootteri on ohut lumilauta, jonka etupäähän on kiinnitetty ohjaustanko, joten voit ohjata sitä kuin pyörää. Tämä on hieman kuin potkulautailua mäessä, mutta et tarvitse juurikaan potkia, jos valitset tarpeeksi jyrkän rinteen. Tämä laji vahvistaa tasapanokykyäsi rutkasti ja varmasti tyydyttää vauhdinhimosi ja raittiin ilman tarpeesi. Kannattaa kokeilla!

Skibobbing

Jos pidät snow scooting ajatuksesta, mutta tarvitset muutakin kuin ohjaustangot, tutustu skibobiin. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa vempelettä, joka on luotu kiinnittämällä polkupyörän runko suksiin. Se on vähän niinkuin rattikelkka, mutta kevyempi ja korkeampi versio. Tämä on mahtava talviurheilulaji kaikille niille, joilla on polviongelmia ja niille, jotka rakastavat pyöräilyä. Tämä laji ei ole yhtä vaativa kuin moni muu tällä listalla oleva aktiviteetti, joten voit kokeilla tätä esimerkiksi ensin, ja edetä sitten haastavampiin lajeihin vähitellen.

Hai pilkki

Kuka tahansa voi mennä pilkkimään kuhaa tai ahventa, mutta vaatii äärimmäisen urheilijan kohtaamaan jäisten vesien hain. Somniosus microcephalus, eli Grönlannin hai, joka painaa yli tuhatta kiloa ja ulottuu jopa kuuteen ja puoleen metriin, on varmasti uusi haaste jopa kokeneemmalle kalastajalle.

Snow Tubing

Tubingiksi kutsutaan yleensä sitä, kun kumiveneen tai vesirenkaan omaisella täytettävällä esineellä kuljetaan järvessä tai koskessa. Vaihtoehtoisesti korkeampiin nopeuksiin päästään moottoriveneen vetäessä sinua tällaisella vesirenkaalla vetten päällä. Snow tubing tarkoittaa samaa, mutta lumella. Eli muovisella lelulla lasketaan mäkeä alas tai ollaan esimerkiksi moottorikelkan vedettävänä. Tätä lajia kutsutaan Tubingiksi, sillä nämä muoviset lelut ovat usein putkilomaisia. Tämä laji ei vaadi sinulta yhtä paljon ponnisteluita kuin monet muut lajit, mutta tarvitset kova ja kestävän otteen, etten lennä kumiveneestäsi pellolle. Tavoitteenasi on siis vain pitää kiinni ja pitää hauskaa.

Jääpallo

Toinen useiden urheilulajien sekoitus on jääpallo, jossa on elementtejä jalkapallosta, amerikkalaisesta jalkapallosta ja jääkiekosta. Vaikka se on suosittu ulkomailla, Venäjällä on yli miljoona pelaajaa, Yhdysvalloissa on vain yksi rinki, ja sekin on luonnollisesti Minnesotassa. Suomessa on paremmat mahdollisuudet aloittaa jääpalloharrastus, sillä harrastukselle on oma liittonsa, ja harrastuspaikkoja löytyy ympäri maata.

Jää Karting

Useimmat meistä yrittää välttää jäisiä teitä, kun olemme ratin takana, mutta se veisi kaiken hauskuuden jääkartingista, jossa koko rata on jäädytetty pitääkseen kuljettajat varpaillaan. Jotkut karting autoista on varusteltu piikkirenkailla, lisäpidon saamiseksi. Parhaimmillaan laji on yhtä kiihkeää kilpa-ajoa kuin tavallisessa karting ajossa, mutta kokemattomien jäällä ajajien kanssa kisa muuttuu helposti vahingossa törmäilyautoiluksi, mutta sekin on hauskaa. Sen lisäksi että tämä laji on hauska ja vaativa, se voi myös opettaa ja totuttaa sinut ajamaan turvallisesti jäisillä teillä ja reagoimaan oikein mikäli joskus autosi joutuu liukuun liikenteessä. Ei siis täysin turha laji tämäkään.