15 hullunhauskaa talviurheilulajia joita kannattaa kokeilla tänä talvena – osa 1

  • tehnyt

Mikäli lumilautailu saa sinut haukottelemaa ja hiihto tuntuu epämukavalta, ehkä sinun on aika päivittää talviaktiviteettisi ja kokeilla jotain uutta. Olemme selvittäneet uusimmat ja hullunkurisimmat talviaktiviteetit ja tässä listaamme 15 jännittävintä lajia, jotka löysimme, ja jotka vain on pakko sisällyttää talven to-do listalle.

Ski Ballet

Myös Acroski:na tunnettu Ski Ballet, joka on suoraan suomennettuna hiihtobaletti, mutta tunnetaan myös nimellä suksibaletti, nousi suosioon 70-luvulla. Tämä on vaikea laji, joka otti jo haastavan hiihtourheilun ja pyysi urheilijoita lisäämään hyppyjä, voltteja, kierteitä ja sulavaliikkeisiä käsivarren liikkeitä, kaikki tietenkin musiikin tahtiin. Tämä laji on siis nimensä mukaan balettia suksilla ja takuuvarmasti haastaa tasapainokykysi ja polttaa kaloreita, mutta se voi myös olla älyttömän hauskaa jos kokeiluun lähtee hyvällä huumorintajulla.

Hevos-skijoring

Skijoring on jo mielenkiintoinen laji itsessään jonka hullut pohjoismaalaiset keksivät. Skijoring tarkoittaa sitä, että jokin vetää hiihtäjää perässään, yleensä mahdollisimman kovaa, olipa se sitten moottorikelkka tai koirien vetämä kelkka. Se on hieman kuin vesihiihtoa, mutta lumella. Lisää joukkoon hevonen niin sinulla on jotain todella erikoista. Hevosilla on niin paljon hevosvoimaa (luonnollisesti), että hiihtäjät voivat saavuttaa uskomattoman suuria nopeuksia, jolloin he voivat tehdä temppuja, kuten 17 metriä pitkiä hyppyjä. Siis hiihtäjät, ei hevoset.

Lumipoolo

Koska olet hankkinut hevoset skijoringia varten joka tapauksessa, mikset tartu muutamaan poolomailaan ja kokeile lumipooloa? Ensimmäinen virallinen lumipoolokilpailu tapahtui vuonna 1985 Sveitsissä ja lisätäkseen haastetta, peli pelattiin jäisellä järvellä. Nykyään lumipooloa pelataan kylmissä maissa ympäri maailmaa.

Lumimelonta

Vain siksi, että lunta on maassa, ei tarkoita sitä, että kajakki on siirrettävä autotalliin talvisäilöön. Lumimelonta on melkein kuin extreme kelkkailua, sillä osallistujat parantavat taitojaan ja lentävät alas jyrkkää mäkeä käyttäen meloa ohjaamaan aivan kuten vedessä. Tämä on jotain koskimelonnan ja skeleton kelkkailun välimuoto, jossa tietenkin käytetään kajakkia tai kenties kanoottia kulkuvälineenä. Mielenkiintoinen kokemus joka antaa kajakille ja kanootille ympärivuotisen käyttötarkoituksen.

Lapiopulkkailu

Olet ehkä nähnyt lasten laskevan lapiolla lumisilla rinteillä vanhoissa jouluelokuvissa, mutta urheilu ei todellakaan ole kadonnut. Yli 30 vuoden ajan ihmisiä on kerännyt New Mexicoon vuosittain lapiopulkkailun mestaruuskilpailuihin. Tämä on siis kilpailu, jossa aikuiset miehet ja naiset rasvaavat metallilapioita ja ratsastavat niillä rinnettä alas yli sadan kilometrin tuntivauhdissa. Jos et ole kokeillut tätä lajia ennen, suosittelen aloittamaan pienemmästä, loivemmasta rinteestä ja
alhaisemmista nopeuksista, tai ottamaan kattava vakuutus, ihan vain varmuuden vuoksi.

Wok pulkkailu

Jos lapiot ovat liian perinteisiä sinulle, voit aina kokeilla wokpannua. Jopa entiset olympiavoittajat jonottavat päästäkseen upottamaan takamuksensa elintarvikeluokan metallisiin wokpannuihin ja laskea alas jäisiä rännejä, jotka muistuttavat pikaluistelussa käytettäviä ratoja. Varmista vain, ettet varasta äidin keittiöstä hänen suosikkipannuaan, tai mikäli näin pääsee käymään, harkitse hänelle upouuden pannun ostamista joululahjaksi.

Speed Flying

Jossakin vaiheessa laskuvarjohyppääjät ja varjoliidin lentäjät kokoontuivat ja päättivät, että he tarvitsivat uutta adrenaliinia. He yhdistivät urheilunsa, heittivät sukset sekaan ja keksivät Speed Flyingin joka suoraan suomennettuna voisi olla esimerkiksi nopeus lentämistä. Hiihtäjällä on laskuvarjo ja ohjaa laskuaan alas vuorelta liikuttamalla suksiaan. Jos tarvitset lisää jännitystä elämään ja olet adrenaliininarkkari, tämä on mainio laji sinulle!

Leijahiihto

Leijahiihto on hieman vähemmän pelottavaa kuin nopeus lentäminen, ja sen juuret voidaan jäljittää takaisin toisen maailmansodan aikaan asti, kun laskuvarjojääkäreiden oli toimitettava tarvikkeita Alpeille. Hiihtäjät pitävät kiinni suuresta leija ja käyttävät tuulivoimaa kuljettaakseen itseään. Tässä lajissa pysyt suurimman osan ajasta kosketuksissa maanpinnan kanssa, kun taas nopeus lentäjät pyrkivät päästä ilmaan.